یکی از مسائلی که در طول تاریخ ذهن و جسم بسیاری از افراد را به خود مشغول ساخته، پدیده خودارضایی است. که متاسفانه به دلیل وجود موانع اخلاقی و فرهنگی در جوامع کمتر مورد بررسی و شناخت قرار گرفته است. ترک خود ارضایی و روش‌های درمان آن چیست؟! ترک خود ارضایی با استفاده از راهکارهای خانگی یا درمان زیر نظر روانشناس یا سکس تراپ توصیه می‌شود. در ادامه به بررسی علل و روش‌های درمان خود ارضایی می‌پردازیم.

 

 

چه تعداد از افراد خودارضایی می کنند؟

اصطلاح اعتیاد به خود ارضایی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد دچار تمایل و وسواس عجیب و شدید به خود ارضایی است. به‌طور کلی، خود ارضایی جز رفتارهای طبیعی بشر به‌شمار می‌رود و انجام آن کاملاً شایع و عادی است. اما زمانی که به شکل اعتیاد در می‌آید و با زندگی فردی، جنسی و اجتماعی فرد تداخل پیدا می‌کند. طبق تحقیقات آماری آمریکا ۹۵% مردان و ۸۹% زنان در دوره ای از زندگی خود به خودارضایی پرداخته اند.

 

افراد از چه سنی خود ارضایی می‌کنند؟

خود ارضایی معمولاً از نوجوانی شروع می‌شود که هم‌زمان است با اوج گرفتن هورمون‌های جنسی، شناخت جنس مخالف و سر درآوردن از رابطه جنسی. حرف زدن در مورد رابطه جنسی در بین دوستان موجب می‌شود که تحریک جنسی در نوجوان بیشتر شده و برای تخلیه این حس به خود ارضایی رو آورد. در برخی از افراد، خود ارضایی از اواخر کودکی شروع می‌شود.

 

خود ارضایی دوره نوجوانی معمولاً با گذر از دوره بلوغ و ورود به دوره بزرگ‌سالی کاهش می‌یابد. هم‌زمان با شروع فعالیت جنسی این رفتار می‌تواند به کمترین میزان خود برسد، اما معمولاً به صفر نمی‌رسد. عدم کنترل میزان خود ارضایی در طول عمر، به‌ویژه در دوره نوجوانی می‌تواند موجب بروز حالت‌های افسردگی و بی‌ثباتی هیجانی در شخص شده و در ادامه به کژکاری جنسی بیانجامد.

 

چرا به خود ارضایی اعتیاد پیدا می کنیم؟

دلایل بسیاری برای اعتیاد به این عمل وجود دارد که به طور قطع نمی توان انتخاب کرد دلیل اصلی اعتیاد به آن چیست. در اکثر موارد ، ترکیب چندین علت با هم باعث اعتیاد می شود اما برای شفاف سازی چند دلیل عمده ای که بسیاری از مردم بخاطر آنها به خود ارضایی اعتیاد پیدا کرده اند را عنوان می کنیم.

  • اضطراب و افسردگی پنهان و پناه بردن به خود ارضایی!
  • اعتیاد به خود ارضایی به دلیل اختلالات دیگر
  • دردها و آسیب های روحی روانی

 

روش‌های ترک خود ارضایی

در ابتدا ذکر این نکته الزامی است که بهترین و علمی ترین روش، مراجعه به متخصصان این حیطه است. چرا که اطلاعات صحیح و ضروری را در اختیار درمانجو قرار می دهند و ضمن بررسی پیامدهای روان شناختی، در مواقع لازم معاینات جسمی را انجام داده تا اگر احیانا فرد دچار مشکلی شده است نسبت به درمان آن اقدام کنند. و در مواقعی که شکایت درمانجو صرفا به خاطر زیاد بودن دفعات خودارضایی باشد، متخصص می تواند با تشخیص درست داروهای کاهنده میل جنسی را تجویز کند. اگر خود ارضایی به یک مشکل جدی در زندگی فرد بدل شود و خلاصی از آن برای وی دشوار گردد، استراتژی‌ها و تکنیک‌های مختلفی می‌توانند به کمک فرد بیایند. ترکیبی از این استراتژی‌ها می‌توانند به شخص کمک کنند، از جمله:

 

  • از دیدن پورنوگرافی (عکس و فیلم های تحریک آمیز و جنسی) خودداری کنید

قرار گرفتن در معرض پورنوگرافی میل به خودارضایی را تحریک میکند.

افرادی که می خواهند خودارضایی را ترک کنند باید از مشاهده فیلم ها، تصاویر و وب سایت های پورنوگرافیک خودداری کنند. اگر فردی بتواند بین خود و پورنوگرافی مانعی ایجاد کند، می تواند به ترک عادت خودارضایی کمک نماید.

  • ذره‌ ذره کم کنید

اگر شما روزانه خودارضایی می‌کنید، اول تلاش کنید که، یک روز در هفته خودارضایی نکنید. مثلاً جمعه‌ها خودارضایی نکنید. سپس تلاش کنید که هفته‌ای دو روز خودارضایی نکنید و در آن روز‌ها به نیازهای جسمانی و روانی دیگرتان برسید.

  • بیشتر فعالیت کنید

سعی کنید کاری را برای اوقات فراغت خود برنامه ریزی کنید. هرچه زمان خالی کمتری داشته باشید، میل و گرایش به خودارضایی ممکن است کمتر شود.

یافتن راه های دیگری برای تخلیه انرژی، به ترک خودارضایی کمک خواهد کرد. افراد می توانند سرگرمی جدید یا یادگیری یک مهارت جدید مانند یادگیری یک ساز موسیقی یا امتحان کردن یک ورزش جدید را در نظر بگیرند. توسعه اهداف جدید می تواند به فرد کمک کند تا انرژی خود را دوباره متمرکز کند و در چیزهای دیگر هیجان و رضایت پیدا کند.

 

  • مراقب بدن خود باشید.
    یک رژیم غذایی سالم و ورزش از بسیاری جهات برای بدن شما مفید است. و به ترک خود ارضایی کمک می کند. برای افرادی که تلاش می کنند جلوی خودارضایی را بگیرند ، تأکید جدید بر مراقبت از خود ممکن است باعث کاهش خواسته ها یا ایجاد انگیزه برای مقاومت شود. همچنین می تواند تمرکز جدیدی را برای انرژی و تلاش شما فراهم کند.
  • ابتکار به خرج دهید و عادت‌هایتان را بشکنید
    مدتی خودارضایی نکنید و وارسی کنید که این رفتار چه قدر از زمان شما را به خود اختصاص می‌دهد، در حالی که می‌توانید آن را به فعالیت‌های اجتماعی و احساس‌های بهتر بگذرانید. به عبارت دیگر، بهتر است به جای تاکید بر یک جنبه از زندگی‌تان، در اینجا زندگی جنسی، ابعاد لذت‌بخش دیگری نیز داشته باشید.
  • سحرخیز باشید.
    صبح ها به محض بیدار شدن از خواب از رختخواب برخیزید. هر زمان از روز هم که باشد در تختخواب بیدار دراز نکشید. از جای خود بلند شده و کاری انجام بدهید. هر روز را با یک فعالیت جدید شروع کنید.
  • ذهن خود را منحرف کنید.

    هرگز مطالب پورنوگرافی را نخوانید. ذهن خود را از مطالب مربوط به اعتیاد جنسی دور نگه دارید. به یاد داشته باشید که هر فکری پس از مدتی تبدیل به عمل می شود. بنابراین الگوی فکری شما باید تغییر کند. نباید اجازه دهید اعتیاد به رفتارهای جنسی در ذهن شما باقی بماند. اگر با افرادی آشنا هستید که با همین مشکل روبرو هستند، دوستی خود را با آنها قطع کنید.

    شما باید از چنین افرادی به سرعت فاصله بگیرید. هرگز با افرادی که ضعف اخلاقی مشابه دارند ارتباط برقرار نکنید. حضور در کنار این افراد به تنهایی کافی است تا اعتیاد جنسی را در ذهن شما به قوت خود باقی نگه دارد. در حالیکه شما باید مشکل را از ذهن خود خارج کنید. ذهن شما باید به چیزهای مفید و مثبت تمرکز کند.

  • از متخصص کمک بگیرید.
    از یک روانشناس و یا روانپزشک کمک بگیرید. صحبت با روانشناس احساسات و قضاوت های منفی شما در مورد خودتان را کاهش می دهد. علاوه بر آن در صورتی که از روش های دیگر نتیجه لازم را نگرفته اید مشورت با روانشناس می تواند در اصلاح این رفتار به شما کمک کند. بررسی ها نشان می دهد که توصیه های تخصصی در این زمینه می تواند کمک زیادی به ترک خودارضایی و پیشگیری از آن در آینده کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *